Laatutietoa Sikavasta

Sikavan kansallinen laatujärjestelmä näkyy Laatuvastuu-merkkinä

Sikavan kansallinen laatujärjestelmä on Eviran (nyk. Ruokavirasto) hyväksymä. Se tarkoittaa, että kansallisen tason ehtojen mukaan kasvatetun sian tuotannossa toteutetaan toimenpiteitä, jotka ylittävät lakisääteiset vaatimukset. Tällaisia ovat esimerkiksi laatujärjestelmän piirissä olevilta pitopaikoilta vaadittava tautivapaus useiden tarttuvien sikatautien suhteen sekä kansallista salmonellan vastustamisohjelmaa tiukemmat salmonellatutkimusvaatimukset järjestelmän piirissä olevilla tiloilla. Eläinlääkäri käy tiloilla useasti vuoden aikana havainnoimassa eläinten olosuhteita, terveyttä ja hyvinvointia sekä tilan eläinten hoitoa.

Alla olevista tiedostoista voit tarkastella Sikavan laatujärjestelmää tarkemmin sekä ETT:n sivuilta.

 

Liitteet