Laatutietoa Sikavasta
Sikavan kansallinen laatujärjestelmä näkyy Laatuvastuu-merkkinä
Sikavan kansallinen laatujärjestelmä on Eviran (nyk. Ruokavirasto) hyväksymä. Se tarkoittaa, että kansallisen tason ehtojen mukaan kasvatetun sian tuotannossa toteutetaan toimenpiteitä, jotka ylittävät lakisääteiset vaatimukset. Tällaisia ovat esimerkiksi laatujärjestelmän piirissä olevilta pitopaikoilta vaadittava tautivapaus useiden tarttuvien sikatautien suhteen sekä kansallista salmonellan vastustamisohjelmaa tiukemmat salmonellatutkimusvaatimukset järjestelmän piirissä olevilla tiloilla. Eläinlääkäri käy tiloilla useasti vuoden aikana havainnoimassa eläinten olosuhteita, terveyttä ja hyvinvointia sekä tilan eläinten hoitoa.
Alla olevista tiedostoista voit tarkastella Sikavan laatujärjestelmää tarkemmin.
Liitteet
Nimi | Kuvaus | Koko (KB) | Lisätty/päivitetty | ||
---|---|---|---|---|---|
|
Sikavan toimet vs. lainsäädännön vaatimukset.pdf | 65,17 KB | 01.12.2020 | 20201201 | |
|
Vastuullisen tuotannon mittarit ja raja-arvot.pdf | 97,58 KB | 02.07.2020 | 20200702 | |
|
Sikavan laatujärjestelmä lyhyesti.pdf | 526,42 KB | 02.07.2020 | 20200702 | |
|
Kiwa_sertifikaatti2020.pdf | 67,97 KB | 30.03.2020 | 20200330 | |
|
lausunto_ Sikava ja EU-suuntaviivat.pdf | 3297,09 KB | 21.12.2018 | 20181221 | |
|
Kysely elainlaakareille auditoinneista - Tuloksia.pdf | 89,46 KB | 11.02.2016 | 20160211 | |
|
Yhteenvetoa Sikavan th-käyntien auditointikyselystä.pdf | 462,50 KB | 11.02.2016 | 20160211 | |
|
VTM toimintatapakuvaus 2015.pdf | 88,00 KB | 17.09.2015 | 20150917 |